saramj
جنجال حقوق‌های نجومی در بازارکار
در این هفته معاون وزیر کار با اعلام اینکه طرح جامع بررسی وضعیت بیکاری استان‌ها و شرایط بیکاران هرمنطقه در حال احصاء است، گفت: تا یک‌ماه آینده گزارش کامل وضعیت اشتغال در استان‌ها و شهرستان‌ها ارائه می‌شود. درباره سال ۹۴ می توان حتی جزئیات بیمه ۶۶۷ هزار شاغل جدید هم که به عنوان عملکرد اشتغال زایی دولت مطرح شده را ارائه کرد.

با اینکه تعداد بیکاران مطلق کشور ۲.۷ میلیون نفرند، اما ۲.۱ میلیون نفر هم در مرز بیکاری قرار داشته و شاید هر لحظه شغلشان از دست برود؛ در عین حال، ۱.۶ میلیون نفر از یافتن شغل ناامید شده‌اند. به تازگی گزارشی از سوی مرکز پژوهش های مجلس ارائه شده که تعداد بیکاران کشور را با نگاه جدیدی بررسی کرده و جمعیت فاقد شغل کشور را ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر می داند. این مرکز در بیان دلایل خود با تاکید بر اینکه تعداد بیکاران مطلق کشور در سال گذشته ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بوده است، ۲ میلیون و ۱۵۳ هزار نفر دارای اشتغال ناقص را هم بیکار دانسته و در نهایت به رقم ۴ میلون و ۸۸۲ هزار بیکار در این بخش رسیده است.

سازمان جهانی کار در تازه ترین گزارش خود درباره اوضاع کودکان کار در کشورهای مختلف جهان اعلام کرد: تعداد کودکان کار در جهان از ۲۴۵ میلیون نفر در سال ۲۰۰۰ میلادی با یک سوم کاهش به ۱۶۸ میلیون نفر در سال ۲۰۱۲ رسیده است.

تا ۱۰سال دیگر ۴۵درصد بازار کار ایران زنانه شده و کشور با پدیده «مردان خانه‌دار» مواجه می‌شود، این درحالی است که بسته ۳۲بندی اشتغال زنان شامل شرایط بیمه وبازنشستگی و ساعت کار هم تدوین شده است.

در حالی که برای افزایش ۱۰۰ هزار تومان حقوق سالیانه میلیون‌ها کارگر ۶ ماه مذاکره و چانه‌زنی صورت می‌گیرد، طبقه‌ای از مدیران اشرافی در بخش دولتی شکل گرفته‌اند که حقوق‌های نجومی دریافت می‌کنند. کارگران می پرسند چگونه دولت نمایندگانش را به شورای عالی کار می فرستد تا با ده ها دلیل عجیب و غریب مانع افزایش حقوق بیشتر از ۱۰۰ تا نهایتا ۲۰۰ هزار تومان در سال شوند، ولی چنین دلایلی را برای تعیین حقوق مدیران خود به کار نمی گیرند؟ اگر قرار است قانونی در این زمینه داشته باشیم، که باید سقف ۷ تا ۱۰ برابری که مطرح شده رعایت شود، در غیر اینصورت باید پرسید آیا برخی مدیران در حال سوء استفاده از ضعف های نظارتی دستگاه های مسئول هستند که می توانند به راحتی حقوق های نجومی و آنچنانی دریافت کنند؟

چهره رکود، مهمان ناخوانده اقتصادایران وناتوانی بنگاه‌ها در بازارکار نمایان شده و با وجود افزایش تعداد شاغلان در ۱۰ سال اخیر، ۲ میلیون نفر امکان کسب درآمد بیشتر و مزد بهتر را از دست داده‌اند. رکود شدید اقتصادی مدت‌هاست مهمان اقتصاد ایران شده و از رونق افتادن فعالیت های اقتصادی باعث شده تا منجر به منفی شدن رشد بخش صنعت، توقف اشتغال زایی خدمات و همچنین اختلال در بازار کار ایران شود. درخواست شغل در کشور به ویژه از سوی قشر جوان و تحصیل کرده همچنان در بالاترین سطح خود قرار دارد و با ادامه روند فعلی صف بیکاری دستکم تا سال های آینده طولانی تر هم خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور دستور رسیدگی به حقوق ۲۳۴ میلیونی یکی از مدیران بانکی کشور را صادر کرد. اسحاق جهانگیری در نامه ای به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص دریافت حقوق غیرمتعارف ۲۳۴ میلیونی یکی از مدیران بانکی کشور (مدیرعامل بانک رفاه کارگران) دستور رسیدگی صادر کرد.

معاون وزیرکار با بیان اینکه محاسبات دقیقی علاوه بر گزارش مرکز آمار درباره وضعیت بازار کار انجام شد، خالص اشتغال سال ۹۴ را ۵۰۰ هزار اعلام کردوگفت: در دوران رشد اقتصادی بدون اشتغال قرار داریم. وی خاطرنشان کرد: یعنی ما از طریق ایجاد اشتغال می توانیم ارزش تولید ملی کشور را افزایش دهیم. بنابراین این تاکید در شرایط فعلی وجود دارد که بتوانیم از طریق ایجاد اشتغال، رشد اقتصادی ایجاد کنیم، نه اینکه از طریق رشد اقتصادی به اشتغال دست بیابیم. /مهر

(0) نظر
برچسب ها :
بازار لباس قاچاق و دست دوم در تلگرام
بازار بزرگی که در نگاه اول بسیار جذاب به نظر می‌رسد، این روزها در سایه نبود نظارت کافی مشکلات بسیاری را برای خریداران مواجه کرده است. از کیفیت نامناسب و نبود خدمات پس از فروش و عدم امکان تعویض گرفته تا عرضه محصولات قاچاق و پوشاک دست دوم و ناقل بیماری؛ همه و همه از مشکلات خرید از سایت‌های تلگرامی و اینترنتی فاقد نماد اعتماد ازسوی وزارت صنعت، معدن و تجارت است. 

در این روش مردم با مراجعه به این سایت‌ها کالای مورد نظر خود را خریداری کرده، پول آن را به صورت نقدی یا با کارت بانکی خود پرداخت می‌کنند و در نهایت، کالای خود را با پیک تحویل می‌گیرند، نه فروشنده خریدار را می‌بیند و نه خریدار فروشنده را. فروش‌های اینترنتی اما زمانی جذاب‌تر می‌شود که برخی واردکنندگان و قاچاقاچیان با این روش‌ها کمترین ردپایی از فروش فیزیکی به جای نگذاشته و مجبور به پرداخت عوارض و مالیات‌های سنگین دولتی هم نیستند.

این روش از عرضه پوشاک قاچاق درحالی‌ این روزها رشد قارچ‌گونه‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشته که به ظاهر مسئولان قادر مقابله با آنها نبوده و هیچ برنامه‌ای برای سامان‌دهی خریدوفروش‌های تلگرامی و اینترنتی ندارند. هرچند که مجتبی خسروتاج معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از حدود یک‌سال پیش، ساماندهی این بازار زیرزمینی را از اولویت‌های کاری این وزارتخانه اعلام ‌کرد، اما براساس اظهارات علی فاضلی تاکنون هیچ اقدامی در این رابطه صورت نگرفته است.

کاهش گردش مالی واحدهای صنفی مجوزدار


او که نسبت به آینده شغلی فعالان صنفی دارای مجوز به شدت نگران است، از تأثیر خریدوفروش‌ها در فضای مجازی بر رکود حاکم بر بنگاه‌های اقتصادی سخن می‌گوید.

فاضلی با بیان این‌که گردش مالی سایت‌های فاقد مجوز و نماد اعتماد مشخص نیست، اما نمی‌توان تأثیر آن را در کاهش درآمد واحدهای صنفی نادیده گرفت، اظهار داشت: نمی‌توان منکر تغییرات پیش‌آمده در نحوه خریدوفروش و افزایش تمایل به خرید‌های غیرحضوری در دنیای امروز شد. مشکل ما فعالیت افرادی است که بدون هیچ مجوزی به این کار اقدام کرده و حق و حقوق مشتریان را ضایع می‌کنند.

قاچاقچیان بی‌نام و نشان

به گفته متولی نظام صنفی کشور، این روزها تمرکز بیشتر قاچاقچیان روی شیوه‌‌هایی از فروش است که بیشتر نام و نشانی هم از فرد قاچاقچی به جای نمی‌گذارد. به عبارتی آنها به جای این‌که بخواهند در گیرودار دریافت مجوز و مسائل اینچنینی بروند، کالای خود را با سود مناسب به فروش می‌رسانند.

او با اشاره به برخی عرضه پوشاک و کیف و کفش خارجی در گوشه کنار پایتخت، اظهار داشت: بیشتر آنها افرادی هستند که کالاهای خارجی را که به صورت کیلویی به ایران وارد شده، خریداری می‌کنند و پس از اتوکشی و در برخی موارد شست‌وشو با قیمت‌های بسیار گرانی به فروش می‌رسانند.

رئیس اتاق اصناف ایران با بیان این‌که بخشی از پوشاکی که به صورت قاچاق وارد کشور شده، دست دوم بوده و بیشتر آنها ناقل بیماری هستند، گفت: برخی از سودجویان بعد از اتوکشی این لباس‌ها، با یک بسته‌بندی شیک این محصولات به‌عنوان لباس نو آنها را عرضه می‌کنند. او که معتقد است امکان نظارت بر تمامی شبکه‌های مجازی از طریق اتحادیه وجود ندارد، از مصرف‌کنندگان خواست که هوشیار بوده و کمک حال بازرسان اتحادیه در برخورد با عرضه پوشاک قاچاق و فعالیت واحدهای بدون مجوز باشند. البته مردم در صورت شکایت می‌توانند با سامانه ١٢٤ تماس حاصل کرده و با اعلام آدرس یا شماره تلفن خواستار رسیدگی به تخلفات پیش‌آمده شوند.

شکست برخورد با واردکنندگان غیررسمی


صرف‌نظر از این اظهارنظرها گویا در سایه بی‌توجهی دولت ریسک عرضه محصول قاچاق نه‌تنها بیشتر نشده، بلکه قاچاقچیان به مدد پیشرفت فناوری درحاشیه امنی قرار گرفته و بدون این‌که مالیاتی پرداخت کنند، سودهای بیشتری به جیب می‌زنند. بی‌توجهی مسئولان به عرضه پوشاک قاچاق در سایت‌های مجازی درحالی رخ می‌دهد که محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت پیشتر اعلام کرده که دولت بنا دارد با واردکنندگان غیررسمی پوشاک برخورد کرده و آنها را به نوعی ساماندهی کند.

برهمین اساس مقرر شد هر نشانی (برندی) که قرار است وارد ایران شود؛ به‌طور رسمی ثبت شده و درصورتی که کالایی شماره ثبت نداشته باشد، از فروشگاه‌های کشور جمع‌آوری شود. به دنبال این اقدام بود که ٢٩ برند خارجی درخواست‌هایی را برای ثبت برند خود به مرکز امور اصناف و بازرگانان ارایه دادند، اما با نگاهی به بازارهای مجازی و غیرمجازی درمی‌یابید که طرح‌هایی از این دست هم نمی‌تواند پرونده عرضه پوشاک قاچاق درکشور را ببندد.

گلناز نصراللهی، مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت دراین‌باره معتقد است قاچاق پوشاک مسأله‌ای نیست که بتوان با یک طرح مانع آن شد. این مسأله‌ای فراقوه‌ای است که همکاری تمامی نظام را می‌طلبد. از فرهنگ‌سازی برای مصرف پوشاک ایرانی و طراحی مد و لباس گرفته تا حمایت دولت برای رونق تولید و برخورد با قاچاقچی همگی لازمه‌های برخورد با این معضل هستند.

تولید پوشاک کار شاقی نیست

نصراللهی درحالی ‌که معتقد است دولت باید با حمایت خود از صنعت پوشاک به نوعی درصدد جبران عقب‌افتادگی این صنعت برآید، به «شهروند» می‌گوید: تولید پوشاک کار شاقی نیست که تولیدکنندگان ما از پس آن برنیایند‌.

او ارزش افزوده صنعت پوشاک را ٤٠‌درصد اعلام کرد و با تأکید بر این‌که نباید بازارپوشاک کشور را به راحتی به خارجی‌ها واگذار کنیم، افزود: درحال حاضر کیفیت اجناس داخلی بسیار مناسب است که درصورت حمایت دولت قیمت آنها نیز روند کاهشی به خود گرفته و قابلیت رقابت با محصولات دیگر کشورها را پیدا خواهد کرد.

نصراللهی طراحی مد و لباس را مشکل این صنعت دانست و گفت: تولید لباس در بخش زنانه از تنوع لازم برخوردار نیست و همین مسأله موجب افزایش تمایل به استفاده از لباس‌های خارجی شده است. این مشکل در پوشاک مردانه کمتر بوده و به تبع قاچاق کمتری را نیز در آن شاهد هستیم.

مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که تب برندپوشی بخش عمده‌ای از جامعه را فرا گرفته است، تصریح می‌کند: وقتی مشتری برای برندهای خارجی لباس درکشور ما دست و پا می‌زند، راه و روش‌ها برای رساندن این محصولات هر روز به‌روزتر می‌شود و مسئولان اگر می‌خواهند فرهنگ کشورمان که بخشی از آن در نوع پوشش مردم، نمود پیدا می‌کند، دستخوش تغییرات جدی قرار نگیرد، باید برنامه‌های مقابله جدی و به‌روزی را داشته باشند.

او معتقد است که مسأله توجه به مارک خارجی، یک مسأله تک‌بعدی نیست. وقتی که به برند خارجی رو بیاوریم، پول از کشور خارج می‌شود، کارگر بیکار می‌شود، فقر و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی درپی می‌آید، پس تولید کالای داخلی خوب و بی‌اعتماد نکردن مردم نسبت به تولیدات داخلی، از مهم‌ترین وظایف مسئولان است. شاید جالب باشد که بدانید براساس اعلام مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت تراکنش خرید از سایت‌های اینترنتی در‌ سال گذشته ٦١‌هزار‌میلیارد تومان بوده که از سهم ٤‌درصدی معاملات اینترنتی از GDP کشور خبر می‌دهد.

این درحالی است که ‌سال گذشته میزان فروش فروشگاه‌های اینترنتی کالا در دنیا به ۱۵۳.۵۷ میلیارد دلار رسید که این رقم نسبت به ‌سال قبل از آن رشد ۲۴درصدی این فروشگاه‌ها را در سراسرجهان نشان می‌دهد. پیش‌بینی می‌شود میزان فروش فروشگاه‌های اینترنتی تا‌ سال ۲۰۱۶ به ۳۸۶.۵ ‌میلیارد دلار برسد.

گفتنی است که در‌ سال ۹۲ حدود ۱۴‌هزار‌میلیارد تومان خریدوفروش اینترنتی درکشور صورت گرفته که این رقم در سال‌های ۹۳ و ۹۴ به ترتیب به ۵۰‌هزار‌میلیارد تومان و ۶۱‌هزارمیلیارد تومان رسیده است.
(0) نظر
برچسب ها :
اماو اگر پرداخت 10 درصد وام‌های بانکی
قرار است 10 درصد وام های بانکی به بنگاه های کوچک و متوسط پرداخت شود. این اتفاق به دنبال دستور اخیر رییس کل بانک مرکزی خواهد افتاد.

ولی الله سیف در جلسه ای با حضور مدیران عامل بانک ها عنوان کرد که «در حال حاضر حدود ۱۰ هزار بنگاه کوچک و متوسط در کشور وجود دارد و اگر شبکه بانکی ۱۰ درصد تسهیلات جدید خود را در اختیار این بخش قرار دهد، این بنگاه ها احیا شده و می توانند به فعالیت خود ادامه دهند.» اما این موضوع هم اکنون با اما و اگرهایی همراه است؛ این که آیا بانک ها این سیاست را اجرایی خواهند کرد یا خیر؟!

در این خصوص، محمد لاهوتی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در گفت وگو با خبرآنلاین اظهار داشت: «این روش ها به بخش صنعت کمک بسیاری خواهد کرد، ولی اشکال این است که  آن اتفاقی در کاغذ افتاده، در عمل نمی افتد.»

وی در توضیح این سخن خود عنوان کرد: «بانک ها علاقه مند نیستند که پول خود را در بخش صنعت سرمایه گذاری کنند و ترجیح می دهند منابع را به بخش هایی که درآمد بیشتر و ریسک کمتری دارد، منتقل کنند.»

لاهوتی تصریح کرد: «برای اجرایی شدن این سیاست ها، باید نظارت دقیق صورت گیرد و نیز دقت شود که این تسهیلات در جای خود مصرف شود.»

سید رضی حاجی آقامیری، عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران نیز در این رابطه گفت: «پرداخت این تسهیلات حتما به سود صنایع کوچک خواهد بود، ولی اینکه بانک ها این دستور را عملی کنند، خیلی مهم است.»

وی متذکر شد: «از قدیم بانک مرکزی خیلی از دستورات را به بانک ها می داده، ولی آن ها عمل نمی کردند. بانک ها نگاه می کنند که منافعشان در کجاست.»

حاجی آقامیری خاطرنشان کرد: «ساز و کار این بانک ها باید حتما مشخص شود. آیین نامه اجرایی باید شفاف شود. همچنین باید به نحوه عرضه آن فکر شود که این تسهیلات در مسیری که تعیین شده، استفاده شود. »
(0) نظر
برچسب ها :
ارسال سیگنال منفی برای مستاجران
هر چند جلسه شب سه شنبه شورای پول و اعتبار هیچ مصوبه‌ای در رابطه با کاهش سود بانکی نداشت، اما پیش از این اعلام شده بود که بانک‌ها توافق کرده اند سود بانکی را تا ۱۵ درصد کاهش دهند. دلیل اینکه شورای پول و اعتبار به این موضوع ورود نکرده و نرخی برای سود بانکی مشخص نکرده است اجتناب تصمیم گیران ارشد بانکی از اتخاذ سیاست‌های دستوری است؛ موضوعی که در ماه‌های اخیر چندین بار مورد تاکید قرار گرفته است و از وزیر امور اقتصادی و دارایی گرفته تا رئیس بانک مرکزی اعلام کرده اند کاهش دستوری سود بانکی راهگشا نیست. 

کاهش سود بانکی از اوایل سال گذشته در دستور کار قرار گرفت. واقعیت این است که در سال‌های گذشته سود بانکی در ایران به نحو عجیبی افزایش یافت، تا جایی که بانک‌ها از رسالت خود دور شده و به بنگاه‌داری روی آوردند. سال گذشته یک بار در بهار و بار دیگر در پایان سال سود بانکی کاهش یافت، اما از ابتدای امسال باز هم بحث کاهش سود بانکی مطرح و نهایتا در هفته جاری تصمیمی برای کاهش سود بانکی به ۱۵ درصد گرفته شد.

تاثیرات کاهش سود بانکی


کارشناسان به این مساله اذعان دارند که وقتی سود بانکی کاهش یابد سرمایه‌های راکد در بانک‌ها به بخش‌های دیگری می‌روند و در صورتی که سود در بازار‌های موازی بیشتر باشد، شهروندان پول خود را در این بازار‌ها سرمایه گذاری خواهند کرد. از طرف دیگر، اگر بازار سرمایه ثبات و سود تضمینی داشته باشد، پول‌ها به سمت بورس حرکت می‌کنند که این خود در رونق بخشی به تولید نقشی موثر خواهد داشت. 

این مسائل اما در حالت رونق اقتصادی رخ می‌دهد. دولتمردان وعده می دهند امسال نرخ رشد اقتصادی به پنج درصد برسد که در این صورت اقتصاد رونق خواهد داشت. اگر چنین اتفاقی نیفتد و همچنان رکود تداوم یابد آن‌گاه یا سرمایه‌ها جذب بازار‌های غیر متشکل و زیان آور می‌شود یا اینکه فشار بر شهروندان بیشتر خواهد شد. یکی از مواردی که می‌تواند از کاهش سود بانکی تاثیر منفی بپذیرد بخش مسکن است؛ کاهش سود بانکی ممکن است به افزایش میزان اجاره یا حتی کم شدن واحد‌هایی که برای رهن کامل گذاشته می‌شوند بینجامد.

جنگ موجر و مستاجر


بازار مسکن در سال‌های اخیر رکودی بی سابقه را تجربه کرده است. هر چند عنوان می‌شود در دو ماه اول امسال این بخش رونق نسبی داشته، اما بررسی ها نشان می دهد ساخت و ساز‌ها در کشور نسبت به سه سال قبل به نصف کاهش یافته است. در این سال‌ها البته بازار رهن و اجاره روند منطقی خود را طی کرده است و هر سال شاهد افزایش اجاره و رهن بوده‌ایم. هر چند آمار دقیقی در این باره وجود ندارد که تمایل شهروندان به رهن کامل افزایش یافته است، اما همواره کسانی هستند که علاقه ای به پرداخت اجاره ماهانه ندارند و دوست دارند با پرداخت ودیعه بیشتر خانه‌ای را اجاره کنند.

 این مساله ارتباط تنگاتنگی با سود بانکی دارد، چنانکه وقتی سود بانکی متناسب با نرخ تبدیل رهن و اجاره باشد برای بسیاری از مالکان تفاوتی نمی‌کند که واحد خود را رهن یا اجاره بدهند. در بازار مسکن به ازای هر یک میلیون تومان ۳۰ هزار تومان در نظر گرفته می‌شود، یعنی اگر فردی ۱۰ میلیون تومان به پول پیش خود اضافه کند، ۳۰۰ هزار تومان از اجاره اش کم می‌شود. در صورتی که نرخ سود بانکی کاهش یابد صاحبخانه‌ها علاقه کمتری به دریافت ودیعه دارند و ترجیح می‌دهند اجاره بیشتری دریافت کنند. 

روز گذشته یک کارشناس مسکن در این زمینه گفت: خبر کاهش سود سپرده‌‌گذاری به ۱۵ درصد، سیگنال خوبی برای مستاجران نیست؛ زیرا تصور مالکان همواره این است که با پول پیش بتوانند فعالیت اقتصادی با سود بیش از ۲۵ درصد داشته باشند. یکی از کانال‌های تحقق این امر نرخ‌های سپرده‌گذاری بود که در سال‌های اخیر بر محور ۳۰ درصد می‌چرخید اما اگر سود سپرده‌گذاری به ۱۵ درصد برسد معادلات افراد به هم می‌خورد.

احمدرضا سرحدی افزود: دو پیش‌فرض در این خصوص محتمل است؛ اول اینکه مستاجران از ایده‌آل‌های خود کوتاه بیایند و خانه‌های ارزان تری اجاره کنند. پیش‌فرض دوم قبول کردن مبالغ مورد نظر مالکان است که در موارد بسیاری با فشار بر مستاجران همراه می‌شود و با توجه به ماهیت یک ساله قراردادهای اجاره، به ایجاد پرونده‌های حقوقی در دادگاه می‌انجامد. با این وجود، کاهش نرخ سود سپرده‌گذاری می‌تواند تعادلی که طی سال‌های اخیر از اقتصاد ایران رخت بربسته است تا حدودی برگرداند و نقدینگی را به سمت بازارهای تولیدی سوق دهد که می‌تواند منجر به اشتغال و رونق اقتصادی شود؛ اما تحقق این ایده دو شرط دارد که یکی کاهش سود تسهیلات و دیگری تعادل نرخ سپرده با نرخ تورم است. 

اگر نرخ سود بانکی با تورم زاویه بگیرد قطعا سرمایه‌ها از مبادی غیرمستقیم وارد کارهای غیرتولیدی و حتی خلاف خواهد شد. برآوردهای میدانی حاکی از آن است با وجودی که نرخ سود کاهش یافته هنوز بعضی بانک‌ها در برابر کاهش نرخ سود تسهیلات مقاومت نشان می‌دهند. یک کارشناس اقتصادی در این‌باره اظهار کرد: موافق پایین آمدن بهره‌های بانکی هستم؛ به شرطی که کمک‌هایی در اختیار تولید قرار بگیرد، نه اینکه صرفا راهکاری برای درآمد سیستم بانکی باشد. مرتضی دلخوش تاکید کرد: اینکه تورم به ۱۰ درصد رسیده و بهره‌های بانکی پایین آمده اتفاق خوبی است اما باید برای پول‌ها طوری برنامه ریزی انجام داد که به بخش سفته بازی و غیر تولیدی نرود. /روزنامه آرمان
(0) نظر
برچسب ها :
افطاری به صرف «چیکن فینگر» و «بیف استروگانف»


مداح نسبتاً معروفی هم روی سن تزئین شده‌ای در حال مداحی است. نزدیکی‌های افطار و وقت دعا، دیگر تمرکزی برای آمین گفتن نمی‌ماند. با هر بار سر بلند کردن، لوسترهای غول پیکر و مجلل سالن، دلربایی می‌کنند و رشته افکار از هم می‌پاشد.

دو طرف سالن میزهای بزرگ و طویلی چیده شده. تا چشم کار می‌کند انواع غذاها و خوراک‌ها چشمک می‌زند. کباب‌های زعفرانی و برگ و جوجه، ماهی شیر درسته، باقالی‌پلو و زرشک‌پلو و برنج سفید و پلوی مکزیکی، رولت فرانسوی، بیف استروگانوف، لازانیا، خوراک زبان، جوجه چینی، سوفله سبزیجات و آش، سوپ، حلوا، شله زرد، انواع دسر، آبمیوه‌های طبیعی، نوشیدنی و میوه‌های فصل و... گشت زدن میان میهمان‌ها و پرسنل هتل برای قیمت گرفتن و نظر خواستن صورت خوشی ندارد. اما نمی‌شود این سوژه را هم به این راحتی‌ ول کرد. باید ببینم اینجا و هتل‌های دیگر شهر چه خبر است؟
(0) نظر
برچسب ها :
X